Генпрокуратура розслідує "цікаві" закупки "Укргазвидобування"

Генеральна прокуратура розслідує факти зловживань посадовими особами "Укргазвидобування" в ході закупівель установок з осушення газу в квітні 2016 року

 

Це випливає з рішення Печерського райсуду Києва від 16 березня 2017 року, повідомляє Depo.ua.

Зокрема, згідно з рішенням суду, слідчим Генпрокуратури надали доступ до річного плану закупівель компанії на 2016 рік, протоколів засідань тендерних комітетів, пропозиціями учасників, результатів процедури запиту цінових пропозицій та документів, в яких учасники оскаржили цю процедуру.

За версією слідства, в квітні 2016 року до початку другого етапу запиту цінових пропозицій у ході тендеру на закупівлю установок осушення газу посадові особи "Укргазвидобування" розкрили цінові пропозиції, чим порушили вимоги порядку закупівель. На думку ГПУ, вони зробили це, щоб не допустити перемоги непідконтрольних комерційних структур.

Нагадаємо, сьогодні зранку співробітники СБУ та ГПУ почали обшуки в офісах ПАТ "Укргазвидобування", розташованих в Києві та Полтаві.

Зазначимо, що 8 лютого детективи НАБУ затримали двох колишніх керівників ПАТ "Укргазвидобування" та їхню підлеглу в рамках "газової справи" нардепа-втікача Олександра Онищенка.

За версію слідства, затримані сприяли організації Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme