UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Декомунізували більше, ніж передбачав закон: У Нищука заявили про "перегиби на місцях"

В Україні під час проведення декомунізації "перебільшили" її потужність

Декомунізували більше, ніж передбачав за…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це сьогодні, 28 березня, в Харкові заступниця міністра культури України Тамара Мазур.

"Декомунізація певний час відбувалася не так, як вона передбачена в законі. Трохи було перебільшене значення тих дій, які мали вчинятися. Декомунізація не поширюється на пам'ятки архітектури, пам'ятки історії та всі інші пам'ятки", - наголосила Мазур.

Вона наголосила, що, якщо архітектурний об'єкт визнаний пам'яткою, то всі елементи його декору є об'єктом охорони і демонтувати їх можна за спеціальною процедурою.

Довідка Depo.Харків, згідно з Законом України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки" після громадських обговорень рішеннями місцевого самоврядування і парламенту затверджувалися нові назви для об'єктів топоніміки, в яких немає пропаганди тоталітаризму.

В Інституті національної пам'яті оприлюднили підсумки щодо декомунізації за 2016 рік. Так, люди обрали нові назви для 51493 вулиць та 987 міст і сіл, демонтовано 1320 "ленінів" та ще 1069 тоталітарних ідолів.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme