Daily Mail звинуватили у сексизмі через фото ніг двох британських прем'єрок

Поважне британське видання вляпалося у неприємну історію через свій ризикований жарт

Daily Mail звинуватили у сексизмі через…

Про це повідомляє Depo.ua.

Британська газета Daily Mail опублікувала на першій сторінці фотографію першого міністра Шотландії Ніколи Стерджен і британського прем'єр-міністра Терези Мей з акцентом на їх ноги. До фото, на якому політики позують в спідницях, журналісти додали заголовок Forget about Brexit, who won Legs-it ("Забудьте про Brexit, хто переможе ніжки"). Таким чином газета вирішила натякнути на те, що жінки-політики в дискусіях про вихід Великої Британії з Євросоюзу використовують не тільки розум, але і зовнішність.

У самій газеті також надрукована колонка журналістки Сари Вайн під назвою "Найкраща зброя їх команди? Ці ніжки! Автор статті розмірковує про те, що Стерджен і Мей навмисно демонструють ноги, оскільки знають, що цей прийом можна використовувати для переконання.

Такий крок ЗМІ викликав бурхливу реакцію в соцмережах. Одне із найрозповсюдженіших звинувачень – "Daily Mail прямо пояснила кожній дівчинці: навіть якщо ти станеш прем'єр-міністром, нас все одно цікавитимуть винятково твої до біса гарні ніжки".

Нагадаємо, що сексизм – штука хитра і підступна, її можна знайти у найнесподіваніших місцях. Наприклад, радник Авакова Ілля Кива знайшов ознаки сексизму у персоні Ісуса Христа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme