UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Через спалах чуми свиней на Запоріжжі під карантин попала частина Донеччини

Через виявлення африканської чуми свиней у райцентрі Розівка Запорізької області карантин запровадять у двох районах на Запоріжжі та прилеглих територіях Донеччини

Про це повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області Віктор Шершнєв, передає портал Depo.Запоріжжя.

Карантині заходи через загибель свиней від АЧС в Розівці хочуть запровадити на частині адміністративних територій Розівського та Більмацького районів Запорізької області, а також на прилеглих територіях Донецької .

"Наразі визначається межа епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду для того, щоб попередити розповсюдження хвороби за межі цього населеного пункту. Визначається зона нагляду в радіусі 20 км від епізоотичного осередку, до якої входять частини адміністративних територій Розівського, Більмацького районів Запорізької, а також Донецької області", - повідомив Шершнєв.

За його словами, наразі фахівці перевіряють решту поголів'я, триває вилучення та евтаназія хворих тварин. Усім власникам господарств, де вилучають тварин, передбачено компенсації з місцевих бюджетів. Також на межах Розівського району встановлено чотири ветеринарно-карантинних пости для контролю за переміщенням вантажів.

Раніше портал Depo.Запоріжжя повідомляв, що спалах африканської чуми свиней 24 березня зафіксовано у райцентрі Розівка Запорізької області. Розівка стала третім в області населеним пунктом, де зафіксована АЧС. До цього захворювання виявили в Запоріжжі та Вільнянському районі.

Нагадаємо, африканська чуми свиней безпечна для людей, але, зазвичай, знищує все поголів'я свиней в регіоні, де панує.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme