Білоруський парламент відмовився зробити Днем дармоїда дату народження Лукашенка

Комісія з державного будівництва парламенту Білорусії не погодилася з пропозицією групи громадян встановити у країні День дармоїда на 31 серпня, коли народився президент країни Олександр Лукашенко

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

"Професійні свята встановлюються в знак визнання заслуг працівників окремих професій, галузей господарства і сфер діяльності. У зв'язку з вищевикладеним депутати - члени постійної комісії не бачать підстав для встановлення свята, зазначеного у зверненні", - йдеться у відповіді заступника голови комісії Анатолія Ткачука одному із заявників - могилівському активісту Олексію Павловському.

Колективна пропозиція 79 громадян заснувати державне свято - День дармоїда – надійшла до нижньої палати білоруського парламенту і в адміністрацію президента країни Олександра Лукашенка 3 березня.

"Білоруські дармоїди, яких нарахували майже півмільйона, примудряються, не отримуючи зарплати, брати участь у фінансуванні державних витрат. Я вважаю, що ці люди гідні того, щоб у них було своє свято", - заявив агентству БелаПАН" активіст Павловський, підкресливши, що вважає відмову депутатів неправильною.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Лукашенко підписав так званий "декрет про дармоїдів". Загалом "листи щастя" про сплату податку отримали понад 470 тис. громадян Білорусії.

У 2017 році в країні проходять масові протести проти штрафів для дармоїдів. Так, 17 лютого в Мінську відбувся мітинг проти так званого "податку на дармоїдів" або "дармоїдів". Податок був введений президентським декретом, який вимагає від людей, які офіційно не працювали більше півроку, заплатити більш ніж 200 доларів державі. Поки такий податок сплатили лише 40 тисяч людей, тобто лише 10% від плану Лукашенка.

Аналогічні протестні акції відбулись і в інших містах Білорусі.

9 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко розпорядився протягом року не стягувати з громадян збір за дармоїдство.

11 березня влада Білорусі арештувала організаторів "Маршу недармоїдів".

12 березня в Білорусі пройшли тисячні "антидармоїдські" протести.

На День волі 25 березня в Білорусі знов відбулися численні мітинги.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme