Білоруський ОМОН проломив голову відомій актрисі

Відома білоруська актриса Яна Русакевич, яка співпрацює з "Білоруським вільним театром", а також з Національним академічним театром ім. Янки Купали, виявилася в мінській лікарні швидкої допомоги з переломом кісток черепа

Таким вийшов підсумок зустрічі актриси зі співробітниками ОМОН, які по-звірячому розганяти вуличну акцію з нагоди "Дня волi", передає Depo.ua з посиланням на "Наша Нiва".

Як розповіла сама актриса журналістам, в акції протесту вона не брала участь, а стояла і знімала те, що відбувається на мобільний телефон. У цей момент до неї підбігли співробітники ОМОН, кілька разів ударили по голові і потягли в автозак.

"Я сказала їм, що не хочу, щоб мене тягли, і продовжувала знімати все на відео, - повідомила Яна Русакевич. - Те, що мене вдарили, я навіть одразу не помітила. Потім мене підняли з землі друзі і журналісти російського телеканалу "Дождь", що працювали на акції. Обійнявши їх, я пішла в сторону філармоніі", - сказала вона.

Актриса в результаті змогла дістатися до "Галереi Ў". Однак там їй стало погано. Вона викликала таксі і поїхала додому. По дорозі дівчину вирвало, і вона втратила свідомість. Потім їй стало стало ще гірше, і швидка доставила її в ЛШМД.

У лікарні швидкої допомоги дівчині зробили комп'ютерну томографію, виявили темну смугу на одній з кісток черепа. Медики підозрюють, що це тріщина. Спочатку постраждалу навіть хотіли направити на екстрену операцію, проте потім лікарі прийняли рішення призначити їй уколи, а пізніше зробити повторну рентгенограму для уточнення діагнозу.

Про побиття своєї пацієнтки медики, як і належить, повідомили міліцію. Її співробітники вже відвідали Яну Русакевич в ЛШМД, опитали її і повідомили, що за фактом нанесення черепно-мозкової травми буде порушено кримінальну справу. Правда, в силу специфіки білоруського "правосуддя", його перспективи залишаються вельми сумнівними.

Нагадаємо, в центрі Мінська відбувалися акції до Дня Волі. Співробітники ОМОНу перевіряли активістів і затримували їх для подальшого з'ясування обставин. Зокрема, одного із заявників акції 25 березня, представника руху "За свободу" в оргкомітеті святкування Дня волі Дениса Садовського. Загалом до і під час Маршу пов'язали понад 100 людей. Однак після обіду 57 правозахисників, зокрема чотирьох з України, відпустили.

День Волі в Білорусі — неофіційне національне свято, річниця виникнення першої національної білоруської держави, Білоруської Народної Республіки. Відзначається 25 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme