Зброя укропів. Небезпечний "Штурм-М" на БТР-3ДА для АТО

Чергова партія нових БТР-3ДА успішно пройшла один з етапів приймально-здавальних випробувань перед передачею ЗСУ. Про них є що розповісти

Зброя укропів. Небезпечний "Штурм-М" на…

Прес-служба концерну "Укроборонпром" продемонструвала нове відео з етапу випробувань БТР-3ДА з бойовим модулем "Штурм-М".

"Штатна мішень була розстріляна із різних відстаней з 30-мм гармати ЗТМ-1. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу, який оснащений лазерним делекоміром, а також стабілізатору гармати, вдається досягти високої точності та кучності вогню на всіх режимах вогню. Від одиночного, до скорострільного режиму, який дозволяє робити за одну хвилину 330 пострілів, тобто за одну секунду з гармати вилітає 5 снарядів", - розповіли в концерні.

БТР-3ДА є останньою з лінійки модифікацій бронетранспортера БТР-3, розробленого в Україні в 2000-у році. Він зроблений із врахуванням особливостей війни на сході України: швидший та маневреніший за попередників. Має оптико-електронний модуль з телевізійним та тепловізійним каналами, покращена броня. Оснащений чотиритактним 6-циліндровим дизельним двигуном з рідинним охолодженням Deutz BF6M1015CP і автоматичною трансмісією Allison 3200SP. При завантаженості у 16,5 тонн, доведеної до бойової маси, бронетранспортер БТР-3ДА розвиває максимальну швидкість по шосе 104 км/год.

Озброєння

Оснащений баштовим модулем БМ-3 "Штурм" зі стабілізацією блоку озброєння у двох площинах. Озброєння модуля забезпечує ураження броньованої техніки, живої сили і вертольотів. У модулі встановлено 30-мм автоматичну гармату ЗТМ-1. Боєкомплект становить 350 пострілів. На бойовому модулі розташовано дві пускові установки для протитанкових керованих ракет "Бар'єр" (чотири ракети, які мають характеристики бронепробиття 800 мм), а також 30-міліметровий автоматичний гранатомет КБА-117 та спарений кулемет КТ-7,62 мм (з боєкомплектом 2000 набоїв).

Комплекс керування вогнем складається з оптико-електронного прицільного комплексу ОТП-20. Він інтегрований з системою управління стрільбою ПТРК "Бар'єр" та стабілізатором озброєння СВУ-500. Це дозволяє вести вогонь на ходу.

Окрім цього, на башті встановлені 81-мм димові або аерозольні гранати "Хмара", по три штуки з кожної сторони.


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme