UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпаттю львівський сміттєвий сценарій не загрожує, - експерт

За словами керівника департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури Закарпатської ОДА Едуарда Маляра, ситуація на складна, але не критична

Закарпаттю львівський сміттєвий сценарій…

Про це пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Укрінформ".

Наразі на території області обліковано 123 місця для твердих побутових відходів, загальна площа яких становить 124,93 га, із них 40 – перевантажені, 54 – не відповідають нормам екобезпеки. Рекультивації потребують понад 89 місць для відходів.

На Закарпатті зараз 2,7 млн тонн сміття. Працюють із ним 45 суб'єктів господарювання із загальною чисельністю працівників - 654 особи, це комунальники та підприємства приватної форми власності. Ознайомили нас і з даними щодо того, скільки сміття продукують закарпатці на рік – у 2016 році твердих побутових відходів, наприклад, спродукували 741,8 тис. кубометрів.

"Ситуація на Закарпатті складна, але не критична", - запевняє Маляр.

Складність у тому, що для Закарпатської області через її специфічне територіальне розташування та географічні особливості не підходить використання великих полігонів із захоронення відходів (малоземелля, гірська місцевість, слаборозвинена транспортна інфраструктура, розгалужена система водних ресурсів - річки, потічки, мінеральні джерела, - вздовж яких розташовано багато населених пунктів). Водночас, з огляду на геополітичне становище Закарпатської області, проблема утилізації твердих побутових відходів на її території є надзвичайно важливою і створює значні інвестиційні перспективи.

"Наразі в області діють затверджені рішенням обласної ради стратегія поводження з відходами на 15-річний період та програма поводження з твердими побутовими відходами на 2016-2020 роки. Вони передбачають вирішення сміттєвих проблем краю шляхом будівництва сміттєпереробних і сміттєспалювальних комплексів із використанням новітніх технологій", - розповідає чиновник.

Нагадаємо, що американська компанія "Waste to energy corp" має намір збудувати на Закарпатті сміттєпереробний завод.

Також у Мукачеві до кінця літа комунальне підприємство "Чисте місто" та компанія "АВЕ" зведуть сміттєсортувальний завод.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme