UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Я побувала у пеклі": Зоозахисниця розповіла, як у Запоріжжі пожежа вбивала все живе

Соцмережами стрімко поширюється пост запорізької зоозахисниці Олесі Кулик, де вона описала масштабну пожежу, що сталася на Правому березі у суботу, 25 березня

"Я побувала у пеклі": Зоозахисниця розпо…

Про це з посиланням на сторінку Олесі у "Фейсбуці" повідомляє портал Depo.Запоріжжя.

Побачене зоозахисниця називає пеклом, в якому загинули сотні пташиних кладок, гнізд, дорослих птахів.

"Горіли сотні, тисячі гнізд, яєчок і птахів. Агонія фазана, що кричав, не розуміючи, звідки таке пекло, полетів прямо в полум'я, прямо при нас... Горіли очерети... При нас, на наших очах, не маючи можливості рятувати свої яєчка, свій будинок, злетіла з вбиваючим криком качка. Сотні, тисячі птахів залишилися без будинків. Далеко не всі з них зможуть повернутися додому. Не всі виведуть другу кладку. Я стояла і плакала. Сльози лилися струмками, я вмирала, горіла разом з ними. Вони отак плакали. Кричали, згораючи. Згораючи у вогні, задихаючись в диму", - описала Олеся побачене.

Нагадаємо, у вихідні, 25 і 26 березня, у Запоріжжі сталися два десятки пожеж на відкритих територіях. Масштабні пожежі сталися на лівому березі Дніпра: на Гребному каналі в Південному мікрорайоні та у селище Балабине; на правому березі - на вулиці Істоміна з боку Верхньої Хортиці, в районі вулиці Воронезької та біля залізничної колії з боку Нижньої Хортиці; у Комунарському районі. Рятувальники зазначають, що, швидше за все, причиною пожеж стало необережне поводження з вогнем під час відпочинку на природі.

Як повідомили порталу Depo.Запоріжжя у прес-службі поліції, кримінальних справ із приводу займань не відкривали.

Фото: Олексій Толмачов.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme