Вороненкова виманили на зустріч перед убивством, – Геращенко

Екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова спеціально виманили на зустріч у "Прем'єр Палац" перед убивством

Про це заявив в інтерв'ю російській "Новой газете" народний депутат України, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Depo.ua.

"Йому (Вороненкову) хтось подзвонив і запропонував зустрітися об 11:30 ранку (Вороненков був убитий о 11:24 ранку, на 12:30 у нього була призначена зустріч з Іллею Пономарьовим, однак близько 11:00 ранку Вороненков скасував її, - ред). хтось, хто йому дуже важливий", - сказав Геращенко.

За його словами, номер телефону того, хто призначив зустріч, правоохоронцям відомий.

"Все вивчається, але це таємниця слідства. Я припускаю, що йому зателефонував хтось, кого він знав у Росії. Швидше за все, ця людина і була навідником кілера. Паршов не просто йшов по вулиці і думав: "Чи не вбити мені Вороненкова". Це була спланована серйозна операція, з групами прикриття і стеження", - зазначив Геращенко.

Поліції відомо, що спільник кілера на машині Daewoo виїхав, коли побачив, що того застрелили. Ми його поки не спіймали, але сподіваємося, що спіймаємо. Обов'язково буде і той, хто навів - це співучасник. Всіх осіб, які причетні до злочину, ми будемо оголошувати в міжнародний розшук через Інтерпол", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, що 23 березня на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка, біля готелю "Прем'єр Палац", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. 24 лютого опубліковане відео розстрілу. Дістав поранення ще й охоронець, який зміг сильно поранити кілера. На місці злочину вилучили пістолет і 20 гільз. Кілером виявився Павлол Паршов, що розшукувався дніпровськими правоохоронцями за вчинення злочинів, передбачених ст. 205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

У лютому Вороненков дав слідству у справі екс-президента Віктора Януковича "цінні свідчення", які, проте, засекречені прокуратурою.

25 березня Вороненкова поховали на Звіринецькому кладовищі в Києві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme