Висновки комісії щодо аварії на "Степовій" будуть за два дні, - Зубко

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко розповів про результати розслідування аварії на львівській шахті

Як повідомляє Depo.Львів, урядова комісія з розслідування причин аварії на шахті "Степова" у Львівській області майже завершила свою роботу і 29 березня озвучить свої висновки на засіданні уряду.

Про це під час брифінгу розповів віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами чергового засідання комісії.

"Ми сьогодні провели практично останнє засідання комісії, виходимо вже на підготовку рекомендацій і, думаю, що в середу на засіданні уряду будемо доповідати", – сказав він.

Водночас Зубко нагадав, що основною причиною аварії на "Степовій" стало підвищення вмісту метану в шахті, після чого відбувся вибух від іскри на кабелі.

Крім того, за його словами, до трагедії призвів і невідповідний стан системи оповіщення УТАС, яка повинна була інформувати про вміст метану і повітряної суміші, проте цього не відбулося, та недотримання вимог щодо провітрювання шахти.

Також на ситуацію на шахті вплинуло і недостатнє фінансування й те, що інструктажі та навчання не проводилися в повному обсязі.

Окрім того, він наголосив, що дозвільна документація для робіт на "Степовій" була припинена ще 14 листопада 2016 року, але виданий припис не був остаточно врегульований між Держпраці та шахтою.

"Думаю, що комісія працюватимедо того часу, поки всі рекомендації, які будуть надані нашою комісією, не будуть виконані профільними міністерствами, а також тими підприємствами, які працюють у координації з ДП "Львіввугілля", – додав Зубко.

Нагадаємо, 2 березня на шахті в селі Глухів Львівської області пролунав вибух, внаслідок якого загинули вісім гірників, ще шість отримали поранення. Президент України Петро Порошенко взяв ситуацію під свій контроль і розпорядився створити координаційний штаб. Також президент оголосив всеукраїнську жалобу за загиблими гірниками і доручив Кабміну перевірити всі українські шахти.

ГПУ відкрила кримінальну справу за фактом вибуху.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme