Вісім місяців в полоні: Столична поліція звільнила чиновника "Укрзалізниці"

Поліція Києва звільнила з полону начальника департаменту електропостачання "Укрзалізниці" Валерія Людмирського

Про це у "Фейсбуці" написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Depo.Київ.

За його словами, Людмирського викрали 18 липня 2016 року під час прогулянки і вимагали за нього викуп у 10 мільйонів євро. Поліція виявила таємний бункер, у якому утримували бранця. Затримано двох фігурантів справи, а також вилучено зброю та вибухівку. Нині розшукують організатора та замовника злочину.

"Вчора вночі в приватному будинку в селі Фастовець Київської області правоохоронці виявили підвальну схованку-бункер, яка складається з 2 камер, обладнана вентиляцією, освітленням, водопостачанням і каналізацією, броньованими дверима та постійним відеоспостереженням – приміщення явно спеціально готувалося для тривалого утримання заручників. У сусідній камері вилучено автомат Калашникова, магазини для нього, пістолети іноземного виробництва, підствольний гранатомет з гранатами і кілограм тротилу", - повідомив Аваков.

Міністр зазначив, що потерпілого били лише під час викрадення, в інший час тортур не застосовували. Життю та здоров'ю Людмирського нічого не загрожує.

Затримані – українець та громадянин Росії з Дагестану. Справу перекваліфіковано з "умисного вбивства" на "вимагання" та "незаконне позбавлення волі".

"За даними слідства, організатор і члени його групи прибули в Україну легально у 2015 році і залишалися на території країни незаконно більше двох років. В ході реалізації злочинного задуму, вони завербували громадянина України, мотивували його прийняти іслам, і за його сприяння купили приватний будинок в селі Фастовець Київської області. Потім у підвалі будинку було обладнано сховок-бункер з двома камерами для тривалого утримання заручників", - підсумував Аваков.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme