Вбивчий "синій кит" добрався до Франції

Гра "Синій кит", що почалася на Росії і вже призвела там до самогубства 130 підлітків, прийшла до Франції і викликає все більше занепокоєння французької системи народної освіти

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на RFI.

Десятки французьких підлітків вже взяли участь в "грі", яка після проходження 50 етапів "ініціації" призводить до смерті, – констатує JDD.

"Синій кит" з'явився на території Франції всього кілька тижнів тому. Принцип гри полягає в наступному: у підлітка в інтернеті з'являється певний "куратор", що дає йому 50 завдань, вони повинні бути виконані за таку ж кількість днів. Останнім завданням стає самогубство.

В Ельзасі ректорат міста Страсбурга після того, як медичні служби повідомили про десять спроб самогубства, закликав на минулому тижні всіх директорів шкіл до пильності. У дев'яти випадках з десяти ясно простежувався зв'язок з "Синім китом". Потім на ситуацію відреагували ректорати Лілля, Ліона, Орлеана – Тура і Версаля. А вже в п'ятницю інформація про гру, її небезпеки та заходи, які необхідно прийняти, була відправлена в усі ректорати Франції.

Соціальні мережі теж вражені тим, що відбувається. JDD наводить приклад матері 15-річної дівчинки, яка оголосила в інтернеті про смерть подруги дочки, розповівши, що та випала з вікна сьомого поверху при спробі виконати завдання номер 22. Ця інформація поки не була підтверджена силами поліції і жандармерії, з якими зв'язалася газета.

Вийти з "гри" теж буває вкрай складно. Крім погроз безпосередньо на адресу "неслухняних", куратори починають загрожувати репресіями на адресу членів сім'ї.

Ті ж, кому все-таки вдається вирватися, починають вести кібер-війни проти колишніх кураторів. 18-річний Кентен розповідає на сторінках JDD, що зміг створити собі фальшивий профіль і приєднатися до декількох груп в ВК, щоб виявити там французьких дітей і умовити їх відмовитися від "гри". Протягом останніх тижнів таких ініціатив стає все більше. Дорослі: батьки, психологи, поліція, соціальні працівники, – теж включаються в групи під фальшивими профілями, умовляючи дітей та намагаючись витягти їх із смертельної гри.

Нагадаємо, тема підліткового суїциду була піднята в статті "Групи смерті", опублікованій в "Новой газете" 16 травня минулого року. У матеріалі розповідаються історії школярів, які вчинили самогубство. Батьки підлітків провели своє розслідування і з'ясували, що їхні діти перебували в декількох закритих групах в соцмережі "ВКонтакті", де невідомі фактично змушують дітей скоїти самогубство.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme