У Польщі волають про "фальсифікацію" виборів Туска до Євроради

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський наголошує, що перевибори польського політика Дональда Туска президентом Європейської ради були сфальсифіковані

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на TVN24.

"Під час виборів Туска дійшло до фальсифікацій. Сьогодні у нас є експертизи, які говорять про те, що Туск був обраний у спосіб, який можна оскаржити на рівні європейського права", – повідомив Ващиковський.

"Я надав експертизи прем'єр-міністру", – відзначив Ващиковський. І зараз, за його словами, польський уряд має ухвалити рішення, чи варто оскаржувати обрання Туска головою Європейської ради.

Так Ващиковський прокоментував саміт ЄС, під час якого Дональд Туск був переобраний на посаду голови Європейської ради. Як відомо, тоді проти обрання Туска виступила лише Польща, яка виставила свого кандидата – Яцека Саріуш-Вольського.

Ващиковський наголосив, "ця поразка (Польщі. – Ред.) випливає із застосування подвійних стандартів".

"Не було голосування за Туска, не допустили одного з наших кандидатів під приводом того, що має бути консенсус", – відзначив він і додав, що у представників країн ЄС запитали тільки, "хто проти".

"Це не правда, що ми програли 27 до 1, тому що цих 27 країн не запитали, хто за, хто утримується від голосування", – сказав Ващиковський.

Нагадаємо, що лідер польської партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що Європейський Союз став на шлях дезінтеграції після того, як лідери країн ЄС переобрали Дональда Туска на посаду президента Європейської Ради, попри категоричний протест Польщі. До того поляки навіть погрожували зривом саміту ЄС щодо Brexit, якщо Туска таки переоберуть на наступний термін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme