В Австралії відбувається масштабна евакуація через наближення потужного циклону

Влада Австралії проводить евакуацію декількох тисяч жителів штату Квінсленд на північному сході країни

Влада евакуює населення через наближення циклону "Деббі", повідомляє Depo.ua.

Метеорологічне бюро попередило, що шторм може стати найгіршим з 2011 року, коли країні загрожував тропічний циклон "Яси". Бюро присвоїло шторму 2 категорію. Прогнозується, що до ранку вівторка циклон посилиться до 4 категорії, а пориви вітру будуть сягати 300 кілометрів на годину.

Наразі автобуси займаються перевезенням людей з прибережного міста Ер і сусіднього Хоум Хілл. Спеціальні притулки від тропічних циклонів відкрилися в місті Боуен і Просерпайн.

Як очікується, циклон досягне узбережжя Австралії завтра, 28 березня. Прогнозується, що його потужність буде відповідати четвертій категорії небезпеки з п'яти можливих. У північній частині країни у зв'язку з попередженням про наближення стихії тимчасово призупинили роботу великі шахти.

Австралійські аеропорти масово скасовують рейси, а школи повідомили про скасування занять. Експерти прогнозують втрати врожаю бананів - на шляху стихії, швидше за все, виявиться штат Квіинсленд, де вирощується 95% всіх бананів в Австралії.

Також, в поліції пов'язують з сильним вітром, який вже розпочався на узбережжі, смерть 31-річної туристки в дорожній аварії.

Нагадаємо, на заході США зимовий циклон "Айрес" паралізував рух і спричинив жертви.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme