У Порошенка дали українцям "заспокійливе" щодо безвізу

Якщо не трапиться форс-мажорів, влітку громадяни України отримають безвізовий режим з Євросоюзом

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" розповів заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає Depo.ua.

"Ми на правильному шляху, на завершальній стадії і вже країни-партнери, в тому числі колишні скептики, відповідають: "Безвіз буде". Ми щиро розраховуємо, що вже 5 квітня це питання буде обговорено, а 6 квітня - буде проголосовано відповідне рішення в Європейському парламенті. Після цього своє слово повинна сказати Рада міністрів ЄС, тобто держави-члени. Таким чином, якщо не трапиться форс-мажорів, влітку громадяни України отримають право на безвізовий режим поїздок в країни Шенгенської зони", - зазначив Єлісєєв.

Він додав, що на сьогоднішній день сформувався консенсус серед всіх країн-членів ЄС, в тому числі і Франції, щодо важливості надання Україні безвізового режиму. "І ми дуже цінуємо підтримку тієї ж Франції, Німеччини, Нідерландів або навіть взяти таку країну, як Люксембург. Для країн ЄС це вже стає справою честі і справою довіри до того, що вони обіцяють", - сказав заступник голови АП.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації президент України прогнозували отримання Україною безвізового режиму з ЄС всередині літа.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme