Світовий банк допомагає Львівщині реформувати систему охорони здоров'я

Проект спрямований на заходи з реформування, які відповідають національним пріоритетам

На Львівщині у галузі охорони здоров'я впроваджуватимуть кращі міжнародні практики та досвід. Підтримку надаватиме Світовий банк. Про це на зустрічі обговорили голова Львівської ОДА Олег Синютка та керівник програми сектору людського розвитку Світового Банку Фон Зао, пише Depo.Львів.

Сторони наголосили на важливості впровадження реформи у сфері охорони здоров'я на регіональному і, у подальшому, загальноукраїнському рівнях.

"Знаково, що Львівщина стала однією із двох областей, де Світовий банк впроваджує програму Підтримки реформи і ефективного управління у системі охорони здоров'я в Україні, - зазначив Олег Синютка. - Кращі міжнародні практики та досвід, адаптовані до місцевих умов дозволять досягти переконливих результатів. Такий підхід забезпечить всебічні зміни і послідовні заходи з реформування галузі на національному рівні, опираючись на досвід Львівщини".

У свою чергу, Фон Зао наголосив, що даний проект Світового банку спрямований на розробку програми технічної підтримки, і має на меті проведення інноваційних реформ на регіональному рівні та забезпечення більш ефективного управління у системі охорони здоров'я.

"Втілення цього проекту призведе до ефективної та орієнтованої на пацієнта медичної допомоги, і в кінцевому підсумку – до кращих результатів для здоров'я жителів вашого регіону", - зазначив Фон Зао.

Він також розповів, що проект спрямований на заходи з реформування, які відповідають національним пріоритетам. Нові фінансові механізми, оптимізована мережа, контрольовані державні закупівлі, поліпшений управлінський потенціал призведуть до ефективнішого використання ресурсів та легкого доступу до медичної допомоги для населення.

Зазначимо, команда Світового банку перебуватиме на Львівщині упродовж 24-27 березня. За цей час представники Банку здійснять оцінку реформ у секторі охорони здоров'я області та розроблять чіткий робочий план стосовно надання Світовим банком технічної підтримки. Окрім того, команда Банку візьме участь в практичному семінарі з технічних питань та відвідає медичні заклади.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme