Судовий розгляд справи щодо парку "Знесіння" знову затягується

Судове засідання перенесли на 30 березня

27 березня громада Львова пікетувала Львівський апеляційний господарський суд. Цього дня ТзОВ "АрхіБуд" намагався скасувати арешт ділянки по вул. Довбуша 15 у парку "Знесіння". Таким чином забудовник має намір продовжити незаконне будівництво посеред парку. Про це повідомила прес-служба ГО "Ідея нації", пише Depo.Львів.

Під стінами суду активісти поставили два агітаційних намети. Перед засіданням мешканці сусідніх до забудови вулиць прийшли з плакатами та листівками, аби показати свій спротив незаконному будівництву. Пікет супроводжувала українська музика.

Проте досі відомі представники забудовника не з'явились на засідання, мотивуючи свою відсутність зайнятістю у інших судових справах, а черговий новий, вже п'ятий захисник "АрхіБуду" прийшов посеред засідання та вимагав відкласти справу для того, щоб він встиг з нею ознайомитись.

Не зважаючи на заперечення присутніх відтягувати справу та відкрите обурення громадськості, суд все ж пішов на поступки забудовнику та відклав розгляд апеляції.

Військовий прокурор, і представники третіх сторін переконані, що такий розвиток справи — чергова маніпуляція з боку забудовника, який вкотре затягує судовий процес.

Голова ГО "Ідея Нації" Остап Стахів запевнив, що громадськість й надалі пильно стежитиме за розвитком справи та з'являтиметься на кожне засідання, допоки суд не винесе справедливого та законного рішення і збереже парк для львів'ян, а не для олігархів. Остап закликав всіх небайдужих мешканців Львова підтримати активістів та долучитися до захисту свого парку "Знесіння" та гори лева.

Нагадаємо, що сама справа тягнеться вже 10 років. Нинішній розгляд апеляції на забезпечення позову відклали до четверга, 30 березня, справу заслухають о 10:00.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme