UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Правоохоронці України та суміжних держав шукали шляхи транскордонної взаємоді

Зібралися представники ООН, силових відомств України, Республіки Польща, Словацької республіки, Румунії та Угорщини

Правоохоронці України та суміжних держав…

На базі військової прокуратури Західного регіону України відбувся регіональний круглий стіл за участю делегацій ООН, силових відомств України, Республіки Польща, Словацької республіки, Румунії та Угорщини. Уперше за часів незалежності України в Західному регіоні проведено регіональний круглий стіл "Транскордонна співпраця: проблеми та шляхи їх вирішення", повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

У науковому заході взяли участь представники органів прокуратури, СБУ, Нацполіції, ДФС, Держприкордонслужби , вітчизняних й іноземних фахівців та експертів (вчених). Серед запрошених - представники комітету ООН, Консультативної місії ЄС в Україні та учасники від силових відомств Польщі та Румунії і посольств Республіки Польща, Словацької Республіки, Республіки Казахстан та Угорщини.

"Організований нами захід відбувається, на жаль, в умовах вкрай напруженої та нестабільної обстановки у нашій країні. Такій ситуації сприяє безліч геополітичних та внутрішніх дестабілізуючих факторів, - зазначив Заступник Генерального прокурора України - Головний військовий прокурор Анатолій Матіос. - Тому сьогодні, в умовах реального часу, ми шукатимемо шляхи практичного вирішення надзвичайно гострих проблем".

Силовики України та суміжних держав, експертів України та Європи, інших зацікавлених осіб об'єднують зусилля в пошуку оптимальних шляхів у розв'язанні проблем транскордонної взаємодії. У форматі круглого столу сторони обговорили подальші плани щодо боротьби з тероризмом.

Зосередили особливу увагу на запобіганні і протидії нелегальній міграції, торгівлі людьми, органами і тканинами для трансплантації, контрабанді. Окрім того, розглянули шляхи запобігання і протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, організованій злочинності, службовим та корупційним злочинам.

"Навички та знання іноземних колег разом із нашим досвід, здобутим у визвольній війні від російського агресора, є міцним фундаментом для створення сучасної України, боєздатної армії, сильних та справедливих правоохоронних структур, - повідомив військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк. - Упевнений, що наша співпраця дозволить в найшвидші терміни навести правопорядок у нашій країні та побудувати систему громадської безпеки і захищеності не тільки в Західному регіоні, а й у цілій Україні".

Також визначили наступні конкретні напрями спільних зусиль щодо розшуку майна, що підлягає конфіскації, та повернення активів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme