Окупанти "шиють" справу ще трьом українським командирам

У російському Слідчому комітеті звинуватили ще низку українських військовослужбовців у "вчиненні особливо тяжких злочинів про цивільного населення"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу російського відомства.

Російські слідчі стверджують, що у серпні-грудні 2015 року командир роти "Карпатська Січ" 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України молодший, лейтенант Олег Куцин спільно з командиром 93 окремої механізованої бригади Збройних сил України полковником Владиславом Клочковим та іншими, "виконуючи завідомо злочинні накази, здійснили прицільні артилерійські обстріли з важких видів озброєння, що має високі вражаючі властивості, об'єктів цивільної інфраструктури, яка не є військовими цілями, в населених пунктах самопроголошеної "Донецької республіки".

Крім того, росіяни шиють "аналогічний злочин" командирові полку спеціального призначення "Дніпро-1" МВС України, полковнику В'ячеславу Печененку 14 серпня, який 2015 року, "виконуючи завідомо злочинні накази вищих керівників, разом з здійснив прицільний артилерійський обстріл міста Донецька".

Росіяни стверджують, що тоді були зруйновані 20 житлових будинків і загинув мирний мешканець.

"У зв'язку з тим, що в діях зазначених осіб вбачаються ознаки жорстокого поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації, щодо них порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 356 КК РФ", - зазначили у Слідчому комітеті.

Крім того, за аналогічною статтею порушено кримінальну справу в зв'язку з недавніми подіями – з з 11 по 23 березня. Знову звинувачують бійців ЗСУ та Нацгвадії в обстріляха цивільних об'єктів Донеччини. Начебто саме через їхній обстріл "загинув мирний житель, дев'ять осіб отримали поранення, частково і повністю зруйновано понад 50 об'єктів, в тому числі житлових будинків". Конкретних імен в цьому епізоді росіяни не назвали.

Як вважає російське слідство, всі ці злочини "вчинені з мотивів політичної та ідеологічної ненависті і ворожнечі, пов'язаної з відмовою населення південного сходу України визнати легітимність чинної влади на Україні".

Нагадаємо, що також 23 березня Слідчий комітет Російської Федерації звинуватив у викраденні російських журналістів, яке відбулося у 2014 році, заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор", громадянина України Валентина Манька.

Загалом Слідчий комітет відкрив чимало справ на українських військових і керівників, зокрема й проти екс-голови СБУ Валентина Наливайченка і екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme