Навального кинули за ґрати за непокору поліції

Тверський райсуд Москви арештував російського опозиціонера Олексія Навального на 15 діб за "непокору законному розпорядженню працівника поліції"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Новую газету".

На підготовку до засідання суд дав захисту Навального п'ять хвилин. Адвокат Ольга Михайлова попросила перенести засідання, посилаючись на те, що п'яти хвилин на збір доказів їй не вистачить, проте суд відмовився задовольнити це клопотання. Тоді Михайлов заявив відвід судді, але й тут суд "феміда" відмовила.

За словами прес-секретаря Навального, ще до винесення рішення пристави обговорювали, як колеги політика зможуть передати йому сумку з речами в спецприймальнику.

Це вже друге адміністративну справу, розглянуту в відношенні Навального по підсумком масової акції протесту, яка пройшла напередодні.

Раніше в понеділок той же суд оштрафував політика на 20 тисяч рублів за статтю про порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування.

Нагадаємо, що вчора, 26 лютого, у багатьох російських містах відбулися масові антикорупційні демонстрації, жорстко розігнані поліцією. Лише у Москві поліція пов'язала понад тисячу людей. Зокрема, був арештований і опозиціонер Олексій Навальний. Саме на його заклик росіяни протестували проти корупції в уряді, тобто "таємної імперії Медведєва", виявленої Фондом боротьби з корупцією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme