UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нардепи Литви, Польщі та України зустрінуться і обговорять білоруські події

Дводенна VIII сесія тристоронньої парламентської асамблеї Польщі, Литви і України за участю спікерів Сейму і Сенату Польщі, Верховної Ради України та Сейму Литви починається в польській столиці

Як заявив на брифінгу спікер Сенату Станіслав Карчевський, головною темою переговорів буде події в Білорусі, повідомляє Depo.ua з посиланням на "ТАСС".

"Ми будемо говорити про Білорусії у зв'язку з подіями, які там відбуваються", - сказав він. "У нашій декларації, яку ми підпишемо за підсумками зустрічі, також піднімається білоруський питання, виражена наша стурбованість і бажання, щоб Білорусь однак зійшла зі шляху, на який вона повернулася, і продовжила йти по дорозі контактів з ЄС. Це буде головною темою наших переговорів", - додав спікер.

Серед інших тем переговорів польських, литовських і українських парламентаріїв - ситуація на Україні, політичне, економічне співробітництво трьох країн, взаємодія молоді. Також планується обговорити питання кібербезпеки, протидії дезінформації, значення інфраструктурного коридору Північ-Південь для Центральної та Східної Європи.

Нагадаємо, що 25 березня в Мінську ОМОН затримав кількасот учасників мітингу на честь річниці проголошення незалежності БНР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme