На виборах у Болгарії перемогли єврооптимісти

У Болгарії на парламентських виборах проєвропейська партія ГЄРБ (Громадяни за європейський розвиток Болгарії) екс-прем'єра країни Бойко Борисова випередила проросійську Болгарську соціалістичну партію під керівництвом Корнелії Нінової

Про це повідомлляє Depo.ua з посиланням на bgnews.

Як повідомляє видання, ЦВК опрацювала 89,73% бюлетенів. Остаточні офіційні підсумки будуть оголошені протягом трьох днів.

ГЄРБ перемогла набравши 32,58% голосів. За проросійську Болгарську соціалістичну партію під керівництвом Корнелії Нінової проголосували 26,82 відсотка виборців. Нінова вже визнала поразку своєї партії і привітала суперників.

Крім того, 4-відсотковий бар'єр до парламенту подолали коаліція "Об'єднані патріоти", що об'єднує кілька партій (9,17 відсотка голосів), "Рух за права і свободи", що представляє мусульманське населення Болгарії, (8,93%) і популістська "Воля" (4,11 відсотка). Остаточні офіційні підсумки виборів будуть оголошені протягом трьох днів.

Розстановка політичних сил у парламенті нового скликання визначить напрямок зовнішньої політики Болгарії. Однією із основних передвиборчих обіцянок лідера ГЄРБ Бойко Борисова було прискорене приєднання країни до єврозони і зміцнення відносин з Євросоюзом.

Зазначимо, що з січня 2017-го країною керує тимчасовий уряд, призначений новим проросійським президентом Руменом Радєвим.

Нагадаємо, з'явилася інформація про те, що Болгарська соціалістична партія під час президентської кампанії в 2016 році отримала з Росії "секретний стратегічний документ" з "рекомендаціями" для підтримуваного партією Румена Радєва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme