UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Сумщині поліція викрила нарколабораторію

Сумська поліція затримала членів злочинного угруповування, яке займалося виготовленням та розповсюдженням наркотиків

На Сумщині поліція викрила нарколаборато…

На Сумщині працівники поліції та СБУ затримали міжрегіональну злочинну групу, яка займалась виготовленням та розповсюдженням наркотичних та психотропних засобів на території України, повідомляє Depo.Суми з посиланням на ГУ Національної поліції в Сумській області.

До складу групи входили жителі Сумської та Волинської областей. Аби викрити та затримати зловмисників правоохоронці провели спецоперацію, із залученням спецпідрозділу "Корд".

В результаті - була викрита нарколабораторія, вилучена велика кількість синтетичних наркотиків, марихуана, зброя та боєприпаси.

Було встановлено , що до складу групи входило троє чоловіків. Організатор та його подільник - жителі Сумського району, ще один їх спільник проживає на території Волинської області.

Аби убезпечити себе від викриття члени групи дотримувались чіткої конспірації. Виготовленням наркотику займався особисто 25 – річний організатор групи. Він облаштував в приміщенні, що йому належить нарколабораторію.

Його подільникам була відведена роль розповсюджувачів. Вони підшукували клієнтів та організовували пересилання "посилок" клієнтам в інші регіони України.

"Одночасно на території Сумської та Волинської областей силами працівників поліції та СБУ Сумщини, було проведено вісім обшуків. Під час яких були вилучені наркотичні засоби , психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення. А це більше кілограма марихуани, близько 250 грам амфетаміну та метадону. Не важко підрахувати "навар" ділків від такої протиправної діяльності, враховуючи, що за цінами " чорного" ринку 1гр метадону коштує 600 грн, амфетаміну – 350 грн", - розповів начальник відділу СУ ГУНП в Сумській області Вадим Теличко.

"Така наша оперативність виявилась для зловмисників повною несподіванкою і вони не встигли знищити речові докази. В нарколабораторії ми виявили ще декілька гранат, пістолет та набої. На наше запитання - навіщо ви зберігали зброю та боєприпаси, затриманий організатор відповів, що зберігав їх виключно для зустрічі з нами. А на зустріч він явно не очікував, враховуючи той факт, що в день затримання він святкував свій двадцять шостий день народження" - зазначив Теличко.

Наразі всі учасники групи затримані і знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. За даними фактами розпочаті кримінальні провадження одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України ст. 307 ч.2 ( Незаконне виробництво, виготовлення , перевезення наркотичних засобів та психотропних речовин), ст. 263 ч.1 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ст. 313 ч.2 (Виготовлення, привласнення обладнання призначеного для виготовлення наркотичних засобів).

Покаранням за скоєне учасникам злочинної групи може стати до 10 років позбавлення волі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme