На Полтавщині закривають скандальне підприємсто з протруєння насіння

Компанія "Кернел", зважаючи на тривалі протести місцевих жителів, закриває шкідливе виробництво у Лазірках Оржицького району

На Полтавщині закривають скандальне підп…

Менеджмент компанії "Кернел" вирішив закрити Дільницю з протруєння на насіннєвому заводі ТОВ "Кононівський елеватор", що знаходиться у с. Лазірки Оржицького району, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Громадське ТБ.Полтава.

Причиною такого рішення став тривалий конфлікт із місцевою громадою, що загрожує масштабній посівній кампанії. Це, в свою чергу, може призвести до суттєвого скорочення об'єму експорту сільгосппродукції.

На заводі відтепер проводитимуть лише приймання, зберігання, калібрування та очищення насіння.

Директор агробізнесу просить розблокувати транспортні шляхи до заводу, щоб мати змогу відвантажити посівний матеріал, а натомість обіцяє вже найближчим часом перенести дільницю до регіону, який виключатиме контакт із місцевим населенням.

Нагадаємо, що жителі села Лазірки на Полтавщині довгий час скаржилися на підприємство з протруєння насіння, що розташоване в населенному пункті. Люди неодноразово вимагали винести це шкідливе виробництво за межі села. Останнім часом вони неодноразово перекривали на знак протесту автодороги, в тому числі і автотрасу "Київ - Харків".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme