На Полтавщині п'ятеро дітей грали у небезпечну гру "Синій кит"

Участь неповнолітніх у грі "Синій кит" зафіксували у Полтаві, Кременчуці та Миргородському районі

На Полтавщині п'ятеро дітей грали у…

На Полтавщині зафіксували п'ять випадків участі неповнолітніх у грі "Синій кит", пише Depo.Полтава з посиланням на прес-службу Полтавської ОДА.

На Координаційній раді у справах дітей при Полтавській ОДА перший заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий звернув увагу на небезпечний флешмоб "Синій кит", який поширюється серед молоді.

"З лютого на Полтавщині зафіксовано 5 випадків участі неповнолітніх у грі. На щастя, завдяки злагодженій роботі прокуратури та поліції, дітей вберегли", - зазначив Роман Товстий.

Інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУ НП у Полтавські області Тетяна Порохня, повідомила, що випадки зафіксували у Полтаві, Кременчуці та Миргородському районі.

Заступник голови ОДА наголосив, що заради запобігання участі дітей у "групах смерті", мають посилено працювати шкільні психологи, вчителі та лікарі.

"Медичні працівники, навіть коли дитина звертається із застудою, мають звертати увагу на наявність пошкоджень на тілі. Ми маємо реагуватимемо жорстко та оперативно. Це не тільки відповідальність, але і життя наших дітей", - наголосив Товстий.

Нагадаємо, адміністратори "смертельних груп" зацікавлюють виконати близько 50 завдань, останнє з яких - самогубство. Також вони спонукають підлітків завдавати собі фізичну шкоду - вирізати на тілі зображення кита та інше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme