На Львівщині готуються до виборів

Розпочалося висування кандидатів на перших місцевих виборах 30 квітня

На Львівщині стартує висування кандидатів у депутати Великолюбінської селищної Городоцького району, Магерівської селищної Жовківського району, Розвадівської сільської Миколаївського району рад об'єднаних територіальних громад та відповідних селищних і сільського голів, а також кандидатів на посади Чишківського, Винничківського, Пасіки-Зубрицького і Кротошинського старост Давидівської сільської об'єднаної територіальної громади Пустомитівського району. Про це пише Depo.Львів.

За словами начальника відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської облдержадміністрації Федора Алєйнікова, право висування кандидатів у депутати сільських, селищних рад, сільських, селищних голів і старост реалізується виборцями в одномандатних виборчих округах через місцеві організації партій або шляхом самовисування у порядку, передбаченому Законом України "Про місцеві вибори".

"Подання документів до відповідної територіальної виборчої комісії для реєстрації кандидатів закінчується 5 квітня, - повідомив посадовець. – До 6 квітня включно відповідна територіальна виборча комісія має ухвалити рішення про реєстрацію кандидатів або про відмову в реєстрації, а до 8 квітня оприлюднити відомості про реєстрацію кандидатів у визначений комісією спосіб".

Нагадаємо, що загалом проголосувати на перших місцевих виборах 30 квітня на території Львівщини зможуть виборці 43 населених пунктів. Це – близько 26 тис осіб. Усього ж у зазначених громадах буде обрано 78 депутатів, трьох голів і чотирьох старост.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme