Львівські депутати просять вивезти сміття Садового

Сесія Львівської міської ради звернулась до голів міст області

Депутат від фракції "Самопоміч" Роман Федишин озвучив звернення до голів міст області і голови Львівської обласної державної адміністрації про допомогу у захороненні твердих побутових відходів зі Львова на обласних полігонах. Це звернення було підтримано всіма депутатами Львівської міської ради, пише Depo.Львів.

"Ми просимо прийняти не більше як 5% того, що приймають полігони. Ми не хочемо перевантажити якесь одне місто, що може створити проблему. Наше сміття ми просимо прийняти за ціною у 2-3 рази вищою, ніж та, за якою сьогодні приймають полігони", - зазначив Роман Федишин.

Водночас мер Львова Андрій Садовий закликав зняти сміттєву блокаду з міста: "Без принципової позиції держави зняти блокаду, вирішити проблему сміття буде важко. Полігони по всій Україні готові приймати наші відходи, тільки має бути політичне рішення не заважити їм".

"28 травня 2016 року сталася пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі поблизу м. Львова. На ліквідацію пожежі були відправлені команди рятувальників. 30 травня на сміттєзвалищі стався обвал, під час якого загинуло четверо людей. Після цієї трагедії за позовом прокуратури Львівської області Львівський окружний суд зобов'язав виконавчий комітет Львівської міськради закрити Грибовицьке сміттєзвалище.

Внаслідок катастрофи на Грибовицькому полігоні твердих побутових відходів та його закриття громада м. Львова опинилась у скрутному становищі з вивезенням ТПВ. Населені пункти області також потерпають від сміттєвої кризи. У зв'язку з потеплінням існує реальна загроза екологічної катастрофи у м. Львові та прилеглих районах. У м. Львові є фінансові ресурси та готовність для вирішення цього питання. Але на побудову сміттєпереробного комплексу потрібен час.

Просимо винести на розгляд _____________________________ міської ради наше клопотання щодо прийому ТПВ протягом наступних дванадцяти місяців з м. Львова полігоном____________. Необхідні обсяги__________( від 600 до 2000т) за один місяць.

Оплату готові здійснювати за ціною 300 грн. за 1 т. захоронення. Обсяг про який ми клопочемо, є незначним для експлуатованого Вами полігону ( менше 5%), проте, надзвичайно важливим та значущим для громади м. Львова. Громада нашого міста буде вдячна за позитивне вирішення цього питання", - зазначається у зверненні до місцевих рад.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme