Луценко в Брюсселі обговорив покарання для винних у збитті рейсу МН-17

Делегація Генпрокуратури на чолі з Юрієм Луценком перебуває з робочим візитом у Королівстві Бельгія

Про це повідомила в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає Depo.ua.

У ході робочого візиту до Брюсселю Юрій Луценко провів зустріч з Федеральним прокурором Бельгії Федеріком Ван Леу та керівниками окремих підрозділів Єврокомісії.

З бельгійською стороною обговорено окремі питання двосторонньої співпраці, зокрема кримінального переслідування осіб, винних у збитті пасажирського літака рейсу МН-17 Малайзійських авіаліній.

Луценко зазначив про необхідність розширення контактів між представниками відомств із метою обміну професійним досвідом та підвищення ефективності двосторонньої співпраці у кримінальному провадженні.

"Укладена у 2015 році угода про співробітництво між Генпрокуратурою України та Федеральною прокуратурою Бельгії у боротьбі з кіберзлочинністю, організованою злочинністю, корупцією і тероризмом стала важливим кроком на шляху поглиблення взаємодії між нашими відомствами у сфері протидії транскордонній злочинності", – вказав Луценко.

Під час зустрічі з гендиректором Генерального директорату Європейської комісії з питань сусідства та розширення Крістіаном Даніельсоном та керівником групи підтримки України в Єврокомісії Петером Вагнером обговорено триваючі у відомстві реформи та результати роботи прокуратури у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією.

Представники Єврокомісії запевнили українську сторону у подальшій підтримці процесу приведення діяльності правоохоронних органів України у відповідність до кращих міжнародних практик.

Довідка: "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на Сході України 17 липня. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

У жовтні 2015 року Міжнародне розслідування вже довело:"Боїнг" був уражений ракетою з установки "Бук" з території, підконтрольної бойовикам.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme