Хто в Україні проти "руки Кремля" у вбивстві Вороненкова

У російських ЗМІ щодо трагічної загибелі в Києві екс-депутата Держдуми проводиться ключова теза – його вбив "радикал". Її ж у різних варіаціях ретранслюють і деякі наші медіа

Політичний оглядач
Хто в Україні проти "руки Кремля" у вбив…

Зокрема, клименківські "Вєсті" з посиланням на свої джерела стверджують: армія кишить судимими, серед них і завербовані, і провокатори, у 2014 році в добровольці брали всіх. Тобто, так у Нацгвардії міг опинитися і Паршов, якого розшукували за кримінал. Інакше кажучи, і далі відпрацьовується облюбована російською пропагандою тема про добровольців, які мстяться тим тих, хто хоч якось причетний до Росії. Калашников, Бузина, Шеремет, тепер – Вороненков. За такою логікою, Росія і ФСБ тут ні до чого.

Ще один момент на підсилення версії про вбивць-"радикалів" знаходимо у газеті "КП" (колишній "Комсомолці"): Паршов взяв із собою посвідчення УБД, аби "відмазатися" від поліції. По-перше, з такою "корочкою" безкоштовно пускають до громадського транспорту. А, по-друге, підозрюваний може показати посвідчення патрульним і в тих до колеги ставлення буде інакшим. Чи міг Паршов бути завербованим? У "КП" є пояснення і на цей рахунок. Посилаючись на неназваного колишнього співробітника СБУ, видання стверджує: вбивця Вороненкова не міг бути секретним агентом, бо навіть від двірника більше користі. Мовляв, бійця в АТО можуть вбити, який сенс його вербувати для агентури. Всі ці версії зводяться до одного: якщо російський слід в історії з убивством екс-депутата Думи і є, то точно не "феесбешний".

В інформпростір вкидаються й інші конспірологічні "головоломки": "охоронець міг бути знайомий з кілером", "росіянин загинув тому, що правоохоронці допустили витік інформації про його свідчення проти Януковича" або ж "у смерті Вороненкова міг бути зацікавлений не Путін особисто, а інші особи - від колишнього цивільного чоловіка Марії Максакової Володимира Тюріна до генерала ФСБ Олега Феоктистова". Такі конспірологічні теорії тиражуються пачками. Але всі вони працюють на одну мету: відвести увагу суспільства від основної підозри – саме "кремлівського сліду".

І от що цікаво, - окрім "ватних" ЗМІ до "відмазування" путінського режиму від убивства Вороненкова долучилися й окремі опозиційні видання. От що можна прочитати у газеті "Вечерние вести": "У ФСБ, на жаль для нас, вміють працювати так, щоб не попастися. А тут кілер вирішив пофорсити: кросівки червоні надів, посвідчення особи взяв, не вибрав певну точку для здійснення задуманого, а довгий час катався за Вороненкова на машині по місту, щоб, вибравши найбільш невдалий час і місце, припаркуватися і вбити екс-депутата. Не залишивши собі можливості для відступу. Уявити собі, що людина, яка пройшла школу диверсантів, погодився на роль смертника, досить складно". Або оце: "У вбивстві Вороненкова явно простежується російський слід. Однак дати стовідсоткову гарантію того, що це політичне замовлення, теж складно". Навіщо видання, яке асоціюється з "Батьківщиною", ретранслює ті ж "зради", що й проросійські сайти й газети?

Версія перша: хочуть потрапити в тренд, бо зараз усі топчуться по силовиках через вбивство Вороненкова. Версія друга: криза власного креативу, тому доводиться копіпастити чужий. Версія третя: замовлення з-за поребрика. В останню версію не віриться, але якщо проаналізувати все сказане і написане по темі вбивства Вороненкова чи по вибухах на військових складах у Балаклії, може скластися враження: щойно у нас трапляється якась трагедія, значна кількість медіа "відпрацьовує" її ніби за спільними лекалами - в усьому винна українська влада.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme