UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельницькі копи затримали шахрая, що "рятував" людей від "халепи"

Молодик видумував різні схеми, телефонувавши потерпілим з черговим "страшком"

Хмельницькі копи затримали шахрая, що "р…

Поліцейські на Хмельниччині затримали телефонного шахрая, на рахунку якого щонайменше дві жертви, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби ГУ НП області.

Впродовж одного дня шахрай зателефонував до двох пенсіонерок з Хмельницького і під приводом не притягнення синів до кримінальної відповідальності, вимагав гроші.

80-річна хмельничанка повірила у те, що її син потрапив у халепу, і передала кошти кур'єру. А от інша жителька обласного центру була більш обачною і одразу після повідомлення шахраїв зателефонувала до сина і з'ясувала, що з ним все гаразд.

"Телефонує до мене ніби як син і каже, що вчинив ДТП. Сам у лікарні, потерпіла жінка теж, їй роблять операцію. Щоб залагодити питання, потрібні гроші, - розповідає пенсіонерка. - Назвали суму в тисячу доларів. Я повірила, розплакалась. Кажу, що в мене немає таких грошей. Мені наказали передати, скільки є. Я поклала слухавку і одразу подзвонила до сина та невістки. Із сином все було добре. Діти сказали, що мене хотіли ошукати."

Жінка не тільки не віддала гроші зловмисникам, а ще й одразу зателефонувала в поліцію, що дало змогу вирахувати чоловіка, який передавав гроші шахраю.

25-річний чоловік пересувався на автомобілі Mercedes. У нього вилучили чеки, які свідчили про перерахунок грошей, а також 1500 гривень, які він узяв за послуги. Проте, чоловік стверджує, що нічого не знав про шахрайство. Мовляв, його просто попросили передати гроші.

За фактами шахрайств працівники Хмельницького відділу поліції відкрили кримінальні провадження і наразі з'ясовують усі обставини даних подій.

Правоохоронці вкотре просять краян бути обачнішими і перевіряти невідомі дзвінки, а також повідомляти в поліцію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme