Гройсман закликав дати старт вільній торгівлі в ГУАМ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав представників країн-членів ГУАМ реалізувати угоду про вільну торгівлю  

Про це він заявив на засіданні країн-членів ГУАМ в Києві, передає Depo.ua.

"Ми маємо, на мій погляд, нереалізовані торговельні відносини у рамках наших чотирьох країн. Ми маємо невеликий ріст нашої торгівлі у порівнянні з 2015 роком, але переконаний, що це відповідає нашим можливостям", - зазначив Гройсман.

У зв'язку з цим він наголосив на необхідності реалізації угоди про вільну торгівлю, а також проекту будівництва транспортного коридору. "У цьому році досягнутий прогрес, і це важливо, підготовці додаткових протоколів до угоди, я маю всі підстави сподіватися на те, що наші економічні відомства докладуть всі зусилля, щоб у 2017 році почати безумовно діяти. І в цьому зв'язку я б хотів закликати Мінекономіки наших країн бути більш рішучими, завершити і підписати всі необхідні документи найближчим часом, йдеться про додаткові протоколи. Тоді в 2017 році ми зможемо запустити повноцінний механізм вільної торгівлі між нашими країнами", - сказав Гройсман.

Він також повідомив, що сьогодні у рамках засідання буде підписаний документ, який удосконалить співробітництво між митними органами країн-учасниць ГУАМ. "Коли ми говоримо про зону вільної торгівлі, у нас має бути дуже якісно вибудувана робота наших митних органів. Цей протокол буде дуже гарним кроком, коли ми будемо у співдружності визнавати всі митні процедури наших країн. Це прискорить та покращить процес нашої співпраці", - зазначив глава українського уряду.

Нагадаємо, сьогодні в Києві відкрилось засідання країн-учасниць ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан та Молдова).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme