UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Гриневич пообіцяла, що за 3 роки черг до дитсадків не буде

Вирішити проблему черги у дитячих садках можливо впродовж трьох років

Про це розказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації звіту "Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017" сьогодніу приміщенні МОН, передає Depo.ua.

"На сьогодні черга у садки складає 78 тис. 468 осіб. У зв'язку з тим, що в Україні відбувається процес фінансової децентралізації, в органів місцевого самоврядування з‘являється більше можливостей розвитку мережі ДНЗ та її підтримки в належній якості. Так, за 2016 рік створено 26,5 тис. місць у дитсадках. Тобто, якщо ми продовжимо тенденцію до збільшення кількості місць, – за 3 роки зможемо повністю вирішити питання черги", – прокоментувала Лілія Гриневич проблему нерівного доступу до дошкільної освіти.

Сприяти створенню нових місць у дитячих садках має затвердження нових санітарних норм для ДНЗ, які дозволяють їм ефективніше використовувати наявні приміщення.

З цією ж метою Кабмін, за поданням МОН, ухвалив проект Закону, що дасть можливість створювати "корпоративні дитсадки".

Передбачається, що корпоративні дитячі садки діятимуть на засадах державно-приватного партнерства та матимуть кількох засновників, серед яких – місцеві органи влади, а також можуть бути громадські організації, бізнес. За рахунок цього мають пришвидшитися темпи створення місць у дошкільних навчальних закладах і збільшитись доступ українських дітей до дошкільної освіти.

Нагадаємо, що Гриневич пообіцяла - українські школи звітуватимуть про видатки в Інтернеті.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme