Геращенко каже, що під час візитів обмінюється шоколадками

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко перерахувала види подарунків, які отримувала та дарувала як офіційна особа

Про це повна розповіла на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Отримала... запит, які подарунки я отримувала як перший заступник голови Верховної Ради, з вимогою деталізації у кожному окремому випадку і також деталізацією, коли, кому і що дарувала я... Якщо говорити про офіційні подарунки, то минулого року я мала, мабуть, 100 міжнародних зустрічей, на деяких з них згідно з протоколом відбувався обмін подарунками. І тут все без сенсацій: мені дарували книжки, диски з національною чи класичною музикою, фотоальбоми чи літографії із зображенням історичних приміщень тієї чи іншої країни, блокноти, шоколад національного виробника", - зазначила вона.

За словами першого віце-спікера, що стосується подарунків від Ради, то перед офіційними зустрічами протокольний відділ вручає пакунок, який і передається гостю, не розгортаючи

"Як правило, там таріль з петриківським розписом, такі сувеніри споконвіку дарують від ВР офіційним делегаціям", - зазначила Геращенко.

Вона уточнила, що від себе придбала сувенірну продукцію, як-от чашки, футболки і блокноти з принтами українських художників: Казимира Малевича, Марії Приймаченко, Катерини Білокур.

За словами першого віце-спікера, вона зазвичай дарує своїм іноземним візаві саме такі сувеніри.

"Іноді і український шоколад дарую, звичайно... Скільки передарувала чашок - блокнотів - шоколадних коробок, мені сказати важко, думаю, до сотні дійде. В сучасному світі не прийнято на офіційних зустрічах вручати дорогі подарунки, йдеться виключно про протокольні знаки уваги, дорогі журналісти. Ніхто й не прийме нічого дорожчого за чашку, книжку, символічний сувенір", - додала Геращенко.

Вона додала, що найбільше дарувала фронту, але не як перший заступник голови Верховної Ради, а "просто як людина, яка разом з колегами постійно туди мотається і відчуває потребу в цьому".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme