"Дочки" російських банків більше не платитимуть пенсії українським пенсіонерам

З 1 квітня українські пенсіонери, які отримують виплати в російських банках за картками, отримуватимуть свої гроші у відділеннях "Укрпошти" за місцем реєстрації 

Як пише Depo.Донбас з посиланням на прес-службу Пенсійного фонду України, дата виплати пенсії зберігається.

"Це рішення пов'язане з Указом президента від 15 березня і рішенням РНБО, якими, зокрема, заборонено розміщувати держкошти (до них відносяться і пенсії) в російських банках, а саме: "Сбербанк", "ВіЕс Банк", "Промінвестбанк", "ВТБ Банк", "БМ Банк", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що картки клієнтів згаданих банків не заблоковані, ними можна розраховуватися і знімати гроші в банкоматах. Крім того, повідомляють, що за бажанням, пенсіонерможе звернутися до райуправління ПФ за місцем проживання і переоформити виплати пенсії на картку в українському банку або написати заяву для отримання пенсії листоношею вдома.

Як повідомив аналітик фінринку Олександр Охріменко виданню Сегодня, тимчасові незручності торкнуться приблизно мільйона пенсіонерів, або 6-7% від загальної їх кількості.

"Років п'ять російські банки, активно зайшли на наш ринок, масово відкривали відділення в спальних районах міст і були єдиними, хто нараховував відсотки на залишок на пенссчете, ніж та залучили пенсіонерів, перш за все тих, хто отримує хороші пенсії і не витрачає їх відразу. Але зараз відсотки платять і українські банки, тому люди нічого не втратять ", - сказав він.

Нагадаємо, 16 березня президент України Петро Порошенко запровадив у дію рішення РНБО про застосування персональних спеціальних економічних санкцій щодо низки російських банків, серед яких опинився і "Сбербанк".

Того ж дня українська філія російського банку ВТБ заявила про намір піти з українського банківського ринку.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme