Аваков показав викраденого Людмирського в бункері та розповів про його кривдника з Росії

Один з двох затриманих викрадачів директора департаменту електропостачання ВАТ "Укрзалізниця" Валерія Людмирського є громадянином Росії

Аваков показав викраденого Людмирського…

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає Depo.ua.

"За підозрою в участі у злочині затриманий громадянин РФ (дагестанець) та громадянин України. Проводяться заходи по розшуку та затримання організатора та замовника злочину", - повідомив Аваков і додав, що кримінальну справу перекваліфікували з умисного вбивства на викрадення і вимагання.

За його словами, Людмирського виявили в селі Фастовець Київської області в підвальному бункері на території приватного будинку. Бункер складався з двох камер, він обладнаний вентиляцією, освітленням, водопостачанням і каналізацією, броньованими дверима та постійним відеоспостереженням.

"У сусідній камері вилучено автомат Калашникова, магазини для нього, пістолети іноземного виробництва, підствольний гранатомет з гранатами і кілограм тротилу. За словами потерпілого, його били тільки під час викрадення, в інший час фізичних тортур не застосовувалося. В даний час потерпілий перебуває в лікарні, за словами лікарів, його життю і здоров'ю нічого не загрожує", - зазначив Аваков.

Він також додав, що організатор та члени його групи прибули в Україну легально у 2015 році. Для викрадення вони завербували громадянина України, мотивували його прийняти іслам і купили приватний будинок у селі, в підвалі якого обладнано бункер для тривалого утримання заручників.

Нагадаємо, що 18 липня 2016 року у Києві неподалік від свого будинку Валерій Людмирський був викрадений під час вигулу собаки. При цьому собаку застрелили, а Людмирського нейтралізували електрошокером. Довгий час про нього не було чути. А сьогодні вночі правоохоронці силовим шляхом звільнили Людмирського з "бункера під землею" у Васильківському районі Київщини.

Сьогодні Людмирський подякував працівникам і керівництву Національної поліції за своє звільнення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme