Американці позиваються до Microsoft через Windows 10

У США в окружний суд Чикаго надійшов колективний позов на компанію Microsoft через нестабільну роботу операційної системи Windows 10

Відзначається, що ініціаторами позову стали троє американців, які не змогли відновити цінну інформацію після раптового оновлення системи, передає Depo.ua з посиланням на The Register.

У скарзі йдеться про те, що Windows 10 є дефектним продуктом і її виробник не в змозі відкрито повідомити про потенційні ризики, пов'язані з її установкою. Позивачі втратили цінні дані через те, що нова ОС працює вкрай нестабільно.

Адвокати, які представляють інтереси потерпілих на суді, наполягають на тому, щоб компанія задумалася про механізм відшкодування збитків, яких зазнають тисячі користувачів через перехід на Windows 10. На думку захисту, юзери повинні отримати гарантію на 30 днів з моменту установки.

У скарзі також зазначається, що операційна система часто не оповіщає користувача про масштабне оновлення, що призводить до втрати важливих даних. Крім того, американці нарікають на те, що неправильна установка може зламати комп'ютер.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme