"Все було по-європейськи": У Лукашенка здивовані критикою затримання мітингарів

Білоруська влада вважає, що дії правоохоронців під час акцій у Мінську 25 березня були абсолютно адекватними

Про це заявив прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу білоруського відомства.

"В умовах наростання і розширення географії терористичної загрози владі важливо бути особливо пильними, діяти на випередження, а не "розгрібати" наслідки. Саме такий урок ми витягли з недавніх терористичних актів в Лондоні, Берліні, Парижі, Брюсселі, Ніцці. Саме цим керувалаяс білоруська влада 25 березня. Головним завданням було забезпечити безпеку громадян і не допустити кровопролиття, особливо з урахуванням наявної інформації про підготовку провокації", - сказав він.

У МЗС Білорусі кажуть, що вчорашня акція носила несанкціонований характер, а участь у таких акціях "тягне конкретні наслідки в будь-якій країні світу".

"І що "неєвропейського" змогли розглянути в діях наших правоохоронних органів західні політики? У Мінську розганяли демонстрантів водометами? Може, газ розпилювали? Ні. І, слава Богу. Обійшлося без жертв. Дії правоохоронних структур були абсолютно адекватними", - зазначив він.

Нагадаємо, що вчора в Мінську ОМОН затримав кількасот учасникіd мітингу на честь річниці проголошення незалежності БНР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme