UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Болгарії завершились парламентські вибори

На виборчі дільниці на парламентських виборіх у Болгарії прийшли майже 3 мільйони громадян

 

Виборчі дільниці закрилися о 20:00 за місцевим часом, повідомляє Depo.ua з посиланням на БТА.

За даними ЦВК, до 17:00 явка сягнула 42,74% – проголосували 2,9 мільйона громадян. Найвища активність була зафіксована у Софійській — 50,02%, найнижча — у Кирджалійській області, 30,43%. На закордонних дільницях до 17:00 проголосували 74 540 людей, у тому числі, 23 700 — у Туреччині. Громадяни Болгарії продемонстрували більш високу явку, ніж на виборах 2014 року: тоді до 17.00 на дільниці прийшли 39,2% виборців.

Правопорядок у день виборів забезпечували понад 14 тисяч поліцейських. За перебігом голосування спостерігали 4 тисячі спостерігачів, у тому числі 60 міжнародних. У виборах брали участь 13 партій, дев'ять коаліцій і 21 ініціативний комітет, було зареєстровано 4732 кандидата.

Раніше видання Bloomberg повідомляло, що, підтверджуючи свою прихильність Євросоюзу, дві найбільші болгарські партії напередодні виборів обіцяють відновити тісні економічні зв'язки з Росією. І це подобається виборцям, які відчувають себе покинутими через десятиліття після приєднання Болгарії до Євросоюзу. Дострокові вибори були призначені після того, як прем'єр-міністр Бойко Борисов пішов у відставку. Причиною такого рішення стала поразка кандидата від партії "Герб" на виборах президента Болгарії. Зараз партію "Герб" підтримують 31,7% виборців, в той час як її головного конкурента - Соціалістичну партію, яка стала правонаступником болгарської компартії - готові підтримати 29,1% болгар.

"Герб" і соціалісти наполягають, що відновлення російських енергетичних проектів в Болгарії піде на користь економіці. Зокрема, вони хочуть відродити "Південний потік", який постачатиме російський газ в обхід України. Соціалістична партія також говорить, що санції ЄС проти Росії шкодять болгарській промисловості та будівництву. Радикали з "Об'єднаних патріотів", які, швидше за все, стануть партнером по коаліції партії-переможця, теж поділяють це переконання.

Нагадаємо, з'явилася інформація про те, що Болгарська соціалістична партія під час президентської кампанії в 2016 році отримала з Росії "секретний стратегічний документ" з "рекомендаціями" для підтримуваного партією Румена Радєва.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme