UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Білорусі опозиція збирає людей на мітинг і сьогодні

Білоруська опозиція в неділю, 26 березня, має намір провести черговий мітинг на знак протесту проти насильницького придушення, арештів та побиття учасників акції з нагоди Дня Волі, що відбулася у суботу

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УНІАН.

Організатори через соціальні мережі повідомили, що акція відбудеться опівдні за місцевим часом на Жовтневій площі у Мінську.

Як передає радіо "Свобода", активістка білоруської правозахисної організації "Вясна" Тетяна Ревяко повідомила, що, за їхніми даними, напередодні під час акцій протесту на вулицях Мінська були затримані близько 700 людей, "багато хто із заарештованих були побиті і потребують медичної допомоги". Асоціація журналістів Білорусі також повідомила про затримання близько 20 журналістів, які висвітлювали акції протесту. Більшість затриманих у неділю вранці були звільнені, проте правозахисникам не відомо, скільки людей ще залишаються затриманими силовиками.

Європейський Союз засудив дії білоруської влади проти демонстрантів і зажадав негайного звільнення всіх затриманих мирних громадян. У посольстві США в Білорусі також закликали білоруську владу звільнити всіх осіб, затриманих під час демонстрації. Кілька правозахисних організацій України в суботу також поширили звернення, в якому закликали міжнародні організації звернути увагу на події в Білорусі в контексті масових затримань під час акцій до Дня Волі.

Нагадаємо, що вчора лукашенківський ОМОН брутально і беззаконно розігнав мітинг, присвячений Дню волі – річниці проголошення незалежності БНР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme