UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Монетизація субсидій: хто і як може отримати гроші

Найближчим часом енергоощадні субсидіанти отримають грошову винагороду від держави.

Монетизація субсидій: хто і як може отри…

Кабінет міністрів України 26 квітня 2017 року ухвалив рішення провести цьогоріч монетизацію частини зекономлених субсидій, передає Depo.ua з посиланням на teplo.gov.ua.

"Урядовий проект монетизації зекономлених субсидій передбачає грошову виплату енергоощадним родинам - еквівалент вартості зекономлених 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу", - зазначили в уряді.

Для отримання коштів необхідно буде з 1 липня до 1 вересня подати заяву у місцеве управління соціального захисту населення, на підставі якої здійснюватиметься виплата грошової винагороди за енергоефективність.

Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення.

Отримувач субсидіє має самостійно відкрити рахунок в банку та обрати уповноважену банківську установу, через які проводяться виплати соціальних допомог та пенсій. На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим.

Нагадаємо, що сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував виплату по 700 грн 1,5 млн домогосподарств, які зекономили на газу електриці (для тепла).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme