UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Агент Селюк: Про відкати, космічні зарплати і проблеми в російському футболі

Агент Дмитро Селюк, який представляє інтереси декількох гравців збірної Кот-д'Івуара, назвав ліміт головною проблемою російського футболу

Про це повідомляє Depo.Сектор з посиланням на Спорт Експрес.


- У ваших клієнтів є пропозиції з Росії?

- Я не проти, щоб мої гравці зі збірної Кот-д'Івуару виступали в Росії. В цьому є сенс. На носі чемпіонат світу, деяким було б непогано пограти в РФПЛ. У багатьох футболістів є різні пропозиції з різних країн. Але я не хочу зараз конкретизувати. Не належу до тієї категорії людей, які кричать: "Хлопця запрошує сам" Арсенал "!" А потім з'ясовується, що це тульський "Арсенал" ...

- Так є зараз конкретні варіанти чи ні?

- Повірте, у багатьох хлопців є пропозиції - особливо у тих, хто стає вільними агентами. Будь-який футболіст збірної Кот-д'Івуару - добротний виконавець, який міг би посилити російський клуб. Але тут варто сказати про ліміт на легіонерів.

- Ви не раз висловлювалися проти нього.

- Російський гравець буде рости поряд з хорошим івуарійцем. А коли тренуються 15 невмотивованих росіян, які знають, що отримають місце в складі, про що тут можна говорити? Збірна ніколи не буде грати гідно. Де мотиваційна складова ?! Треба виходити і битися.
Подивіться, який видовищний турнір в Англії, і які гроші клуби отримують від телевізійних прав. А до чого йде Росія? Зараз побудують нові шикарні стадіони до чемпіонату світу, і вони будуть простоювати. Чому? Та тому що на Іванова, Петрова і Сідірова ніхто не буде ходити! Ось у чому справа.

- Все безпросвітно?

- Може бути, років через 10 народ і піде на стадіони, тому що Іванови і Петрови почнуть битися за свою зарплату, бо в іншому місці вони нічого не зароблять. Але зараз вони - в теплій ванні ... Є російський паспорт - всі дороги відкриті. Знаєте, яка річ мене забавляє? Кажуть, що російські агенти лобіюють скасування ліміту.

- Це не так?

- Та ні, звичайно! Саме вони і лобіюють ліміт. Щоб мертвого гравця з російським паспортом продати і покласти йому зарплату в три мільйони ... Їм же не треба напружуватися. А якщо не буде ліміту, агентам доведеться попітніти. А тут у тебе є росіянин під рукою - повний вперед! Кладеш йому зарплату в два мільйони і маєш відсотки.

- А з ким безпосередньо працюєте в збірній Кот-д'Івуару?

- Співпрацюю, наприклад, з Каноном, Бакайоко. Працюю з багатьма гравцями з Кот-д'Івуару і Буркіна-Фасо. Треба збірній Росії підтягувати молодих, шукати людей, наприклад, з пострадянського простору, давати спортивне громадянство.

- Ви про кого?

- 17-річний хлопець з Казахстану здорово проявив себе на Меморіалі Гранаткіна, став там найкращим нападником. У нього довге ім'я. Ми йому зробили такий нік - Еркош. Тренувався з юнаками "Зеніту" - чотири голи забив. Зараз на нього вже око поклали іспанці! Так чому б російським клубам його НЕ підтягнути, не дати йому громадянство? Просто треба працювати. А набагато простіше сидіти і нічого не робити. Прийшли - пробили зарплату в три мільйони, один мільйон - відкат.

А ви мені покажіть російського футболіста, який зараз виступає на Заході! Так їх немає. А Коджі і Заа виступають в Англії і забили збірної Росії по м'ячу. Ось і робіть висновки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme