Вороненков знав про співпрацю російських силовиків з "Беркутом" під час Майдану, - Пономарьов

Убитий екс-депутат Держдуми Росії Денис Вороненков мав інформацію про взаємодію російських військ спецпризначення з "Беркутом" та іншими українськими силовиками під час Революції Гідності

Про це заявив колишній депутат Державної думи Ілля Пономарьов в ефірі "Еспресо.TV", передає Depo.ua.

"Більш важливим було те, що Денис мав інформацію про війська спеціального призначення - у нього там були різні знайомі. Він розповідав про їх взаємодію з "Беркутом", з українським спецназом у період Майдану. І що, скоріше за все, вилилося в стрілянину. Але конкретних подробиць я не знаю і сам я подібною інформацією не володію", - зазначив колишній російський депутат.

Він припустив, що цю інформацію Вороненков устиг розповісти слідчим Головної військової прокуратури України.

Нагадаємо, що 23 березня на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка, біля готелю "Прем'єр Палас", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. 24 лютого опубліковане відео розстрілу. Дістав поранення ще й охоронець, який зміг сильно поранити кілера. На місці злочину вилучили пістолет і 20 гільз. Кілером виявився Павлол Паршов, що розшукувався дніпровськими правоохоронцями за вчинення злочинів, передбачених ст. 205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

У лютому Вороненков дав слідству у справі екс-президента Віктора Януковича "цінні свідчення", які, проте, засекречені прокуратурою.

Сьогодні Вороненкова поховали на Звіринецькому кладовищі в Києві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme