У Мінську відпустили понад півсотні правозахисників, зокрема чотирьох – з України

У Мінську відпустили затриманих раніше 57 правозахисників, яких не хотіли допускати на Марш волі

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповіла одна із затриманих активісток, громадянка Білорусі Євгена Андреюк, передає Depo.ua.

"Ми в Мінську, продовжуємо працювати. Стежимо з точки зору правозахисної. В 12:00 у нас було зібрання в центрі "Весна", великою міжнародною командою. Нас всіх затримали превентивно, на три години, з метою, щоб ми не потрапили на акцію і не бачили, що відбувається. Нас відпустили близько 15:15, але мета того, щоб ми не потрапили на акцію, була досягнута. Нам не давали дзвонити, не склали протоколів, але було стерпно", - розповіла Андреюк.

Водночас, за словами правозахисниці, затримані перебували в РВВС та ізоляторах. Андреюк каже, що серед затриманих були чотири людини з видом на проживаня в Україні.

"Затримання були жорсткі, їх били і обшукували. Напевно сьогодні-завтра будуть суди, але в місті вже спокійно".

Нагадаємо, сьогодні в центрі Мінська відбуваються акції до Дня Волі. Співробітники ОМОНу перевіряють активістів і затримують їх для подальшого з'ясування обставин. Зокрема, одного із заявників акції 25 березня, представника руху "За свободу" в оргкомітеті святкування Дня волі Дениса Садовського. Загалом до і під час Маршу пов'язали понад 100 людей. На проспекті Незалежності переміщалася спецтехніка. Люди супроводжували колону машин вигуками "Ганьба!".

День Волі в Білорусі — неофіційне національне свято, річниця виникнення першої національної білоруської держави, Білоруської Народної Республіки. Відзначається 25 березня.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme