У Львові запровадять експериментальні дорожні знаки

На сесії прийняли ухвалу про запровадження у Львові експериментальних дорожніх знаків

Як повідомляє Depo.Львів, "Діти на переході", "Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми" та нові спеціальні знаки для велодоріжок вже невдовзі львів'яни побачать на вулицях міста. За це рішення проголосували депутати Львівської міської ради під час сьогоднішнього пленарного засідання. Експерементальні дорожні знаки будуть запроваджені з ініціативи кампанії "Львів – безпечне місто".

Спеціальну пропозицію для Львова розробили активісти кампанії "Львів – безпечне місто", ініціатива "Місто, дружнє для дітей", управління транспорту ЛМР та Tesla Club Ukraine.

"В Україні існує державний стандарт ДСТУ 4100, який регламентує дорожні знаки. Ми вже пропонували зміни до цього стандарту з конкретним переліком знаків, проте відповіді досі не отримали. Тому ми запроваджуємо експериментальні дорожні знаки у Львові", – розповів представник управління транспорту Львівської міської ради Костянтин Баранюк.

Новими, експериментальними дорожніми знаками будуть:

1 Експериментальний знак ЛЕ001 "Діти на переході" - встановлять під знаком 5.35.1 "Пішохідний перехід", яким постійно користуються діти (біля шкіл). Такий дорожній знак використовують у Польщі.

2 Експериментальний знак ЛЕ002 "Місце для паркування автомобілів батьків з дітьми" - встановлять на місцях, призначених для паркування автомобілів, в яких батьки везуть дітей-немовлят. На цих паркомісцях можна наносити аналогічну розмітку. Аналог такого знаку використовують в Австрії.

3 Експериментальні таблички ЛЕ003 – ЛЕ008 "Напрямок руху на велодоріжці":

ЛЕ003 та ЛЕ004 – таблички до знаку 1.34 для попередження водія про напрямок руху на велодоріжці, до перетину з якою він наближається.

ЛЕ005 – табличка до знаку 1.34 для попередження водія про двосторонній напрямок руху на велодоріжці, до перетину з якою він наближається.

ЛЕ006 – встановлюється під наказовими знаками 4.12, 4.14 тощо та інформує велосипедистів, що велодоріжка має односторонній рух.

ЛЕ007 – встановлюється під наказовими знаками 4.12, 4.14 тощо та інформує велосипедистів, що велодоріжка має двосторонній рух.

ЛЕ008 – забороняє в'їзд велосипедистів на велодоріжку з одностороннім рухом.

Ці знаки, аналоги яких є у Німеччині, розроблені активістами спеціально для Львова.

4 Експериментальна табличка ЛЕ009 "Вид небезпеки" - встановлять під дорожніми знаками 1.39 "Інші небезпеки" та 1.41 "Місце концентрації дорожньо-транспортних пригод" та інформує водіїв щодо причин виникнення аварійних ситуацій. Табличка, аналог якої використовують у Польщі, розроблена активістами спеціально для Львова.

5 Експериментальні таблички ЛЕ010 "Для електромобілів" та ЛЕ011 "Крім електромобілів":

ЛЕ010 – інформує, що знак, під яким встановлено цю табличку, поширюється лише на автомобілі, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.

ЛЕ011 – інформує, що знак, під яким встановлено цю табличку, не поширюється на автомобілі, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння.

6 Експериментальний знак ЛЕ012 "Станція зарядки електромобілів" - інформує водіїв про наявність електрозарядної станції для електромобілів.

7 Експериментальні знаки ЛЕ013 – ЛЕ015 "Станція заправки/зарядки транспортних засобів" - інформують про наявність на автозаправних станціях станції для зарядки електромобіля.

8 Експериментальний знак ЛЕ016 "Місце для розвантаження" - означає місце, де може зупинитись вантажний фургон, виключно на час, необхідний для розвантаження/завантаження. Цей знак може застосовуватись разом із розміткою 1.10.2 білого кольору.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme