UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Росія і Китай повторно внесли в ООН резолюцію щодо хімічної зброї в Сирії

Росія і Китай знову внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції по боротьбі з хімічною зброєю в Іраку і Сирії. Країни вже вносили таку резолюцію в 2016 році, але тоді її не підтримали

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Як повідомив заступник постійного представника Росії при ООН Володимир Сафронков, проект документа був розповсюджений на закритій зустрічі, скликаній за ініціативою Москви.

За його словами, в ході консультацій Росія загострила увагу на проблемі використання хімічної зброї бойовиками в Мосулі.

"Ми пропонуємо задіяти Спільний механізм розслідування (Організації по забороні хімічної зброї та ООН), тим більше остання резолюція, яка його продовжила, дозволяє СМР працювати на більш широкому географічному просторі", - сказав Сафронков.

Він уточнив, що Росія і Китай повторно поширили разом той же проект резолюції, який вони вносили рік тому. Тоді проект не підтримали західні країни Радбезу ООН.

Сафронков стверджує, що і сьогодні документ актуальний. На його думку, політична установка в західних столицях, що "хімічна зброя використовувалася нібито тільки режимом в Дамаску, не дозволяє зосередитися на реальних викликах, коли терористи набувають всіх можливостей для налагодження виробництва" такої зброї".

"Професіонали доводять, що хімічний тероризм на просторі Близького Сходу - це реальна загроза", - зазначив російський дипломат.

За його словами, західні партнери "в цілому збалансовано" відреагували на ініціативу Москви і Пекіна, а також повідомили, що направлять документ в свої столиці на ознайомлення.

У свою чергу, постпред Великобританії при ООН Метью Райкрофт повідомив, що Сполучене Королівство не підтримає ініціативу Росії та Китаю по розширенню роботи місії з розслідування випадків застосування хімічної зброї на Ірак.

Нагадаємо, що 28 лютого Росія і Китай заблокували в раді безпеки ООН ухвалення проекту резолюції, яка передбачала введення санкцій відносно представників Сирії, які могли бути причетні до застосування хімічної зброї в країні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme