UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпаття після Донбасу є найбагатшим на корисні копалини

Закарпатська область за обсягами і різноманіттям надр є найголовнішим регіоном після Донбасу

Закарпаття після Донбасу є найбагатшим н…

Про це, перебуваючи на Закарпатті, сказав т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін, пише Depo.Закарпаття.

"Закарпаття дуже багате корисними копалинами, тут представлена майже вся таблиця Менделєєва. Після Донбасу Закарпатська область є найголовнішим майданчиком для видобування і використання надр, яких тут розвідано вже близько 346 ділянок", - сказав Бояркін.

Підсумком робочої поїздки до Закарпаття стало підписання меморандуму про співпрацю між Держгеонадрами, Закарпатською ОДА та Закарпатською облрадою. Документ дозволить оперативно обмінюватися інформацією в сфері надрокористування, перевіряти роботу підприємств, які володіють ліцензіями на використання корисних копалин на Закарпатті, а місцеві громади матимуть зиск від тих надр, які знаходяться на їх території.

"Одразу після підписання меморандуму Держслужба виконає один із пунктів цього документу щодо обміну інформацією, Ми підготували перелік із 102 підприємств, які працюють у регіоні в рамках 134 спецдозволів на користування надрами. Володіючи інформацією щодо програми робіт та їхніх термінів виконання, строків дії спецдозволів, обласна громада матиме можливість особисто моніторити їх робочий процес і порушувати питання щодо раціонального використання корисних копалин. І це тільки перший крок з нашого боку", -наголосив Бояркін.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme