Захист Вороненкова за 10 днів до вбивства повідомив його адресу ФСБ

Захист екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова за 10 днів до його вбивства повідомив російським правоохоронним органам його адресу проживання в Києві

Про це повідомив російській газеті "КоммерсантЪ" адвокат екс-депутата Андрій Гривцов, який востаннє зв'язувався з клієнтом минулої суботи близько 9 години вечора, передає Depo.ua.

"Ми обговорювали електронною поштою стратегію захисту в його кримінальній справі (на Росії – ред.)", – уточнив він.

За словами Гривцова, захист домагався зняття заочно звинувачуваного Дениса Вороненкова з міжнародного розшуку.

Адвокат за згодою свого клієнта близько десяти днів тому спрямував до Генпрокуратури Росії, ФСБ й Слідчого комітету відповідні клопотання, вказавши в них адресу проживання Вороненкова на Ставропольській вулиці Києва.

Як розраховував захист, у зв'язку з цим розшук політика мали б припинити: Генпрокуратура Росії могла одразу надіслати владі України запит про його екстрадицію. А запит відхилили б, оскільки Денис Вороненков отримав українське громадянство.

За даними видання, запит до Києва з Росії так і не спрямували. А зараз в Україну натомість надішлють документ із проханням офіційно поінформувати про смерть Вороненкова, що стане підставою для припинення кримінального переслідування.

Вороненкова на Росії звинувачували в "організації рейдерського захоплення" (ч. 4 ст. 159 Кримінального кодексу) двоповерхової будівлі у центрі Москви.

Закрити справу за обставинами, які не реабілітують фігуранта, можна лише за згодою його близьких. Якщо вони відмовляться, справу спрямують до суду, який, у випадку визнання Вороненкова винним у шахрайстві, також буде змушений припинити переслідування.

Інший адвокат і гарний знайомий Вороненкова Вадим Багатурія вважає, що захист навіть може спробувати виграти цю справу.

"Невипадково ж Генпрокуратура двічі відмовляла слідству у зверненні до Держдуми для зняття з пана Вороненкова депутатської недоторканності", – зазначив він.

За версією Слідчого комітету Росії, Вороненков продав двоповерховий будинок підприємцю Віталію Качуру за 2 млн дол. Угоду зрештою розірвали через суд, а нерухомість повернули її власнику Отарі Кобахідзе.

Кобахідзе розповів, що минулої середи його через посередника зв'язали телефоном із Вороненковим – і той вибачився й запропонував компенсувати "моральну шкоду".

Кобахідзе стверджує – і збирається офіційно поінформувати про це слідчі органі, – що екс-депутат був готовий повернутися до Росії, щоб дати свідчення про підготовку нового захоплення його нерухомості. А Качура було засуджено на 4 роки й 2 місяці.

Нагадаємо, що 23 березня на перетині вул. Пушкінської та бульвару Шевченка, біля готелю "Прем'єр Палас", вбили екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав в Україні політичний притулок. Дістав поранення ще й охоронець, який зміг сильно поранити кілера. На місці злочину вилучили пістолет і 20 гільз. Кілером виявився Павлол Паршов, що розшукувався дніпровськими правоохоронцями за вчинення злочинів, передбачених ст. 205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

У лютому Вороненков дав слідству у справі екс-президента Віктора Януковича "цінні свідчення", які, проте, засекречені прокуратурою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme