UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

З'ясувалося, через кого не може запрацювати аеропорт "Ужгород"

Очільник Закарпаття каже, що відновлення роботи аеропорту блокується через небажання "Украероруху" пройти європейську сертифікацію

З'ясувалося, через кого не може зап…

Про це йдеться на офіційній сторінці Москаля, пише Depo.Закарпаття.

Європейське агентство з питань авіаційної безпеки (EASA) наголошує, що відновлення нормальної роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород" можливе тільки у випадку відповідності обладнання "Украероруху", що обслуговує аеропорт, європейським нормам. Про це йдеться в листі керівника EASA Патріка Кі до голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Переговори з цього питання EASA веде з "Украерорухом" ще з 2012 року. За цей час можна було зробити масу роботи й привести обладнання до європейських норм, але чомусь досі нічого не зроблено. Нам тільки весь час обіцяють допомогти, ми вкладаємо в модернізацію аеропорту обласні кошти, а тепер з'ясовується, що за 5 років "Украерорух" нічого не зробив.

Ми направили в Міністерство інфраструктури України ще одне звернення з наполегливим проханням відгукнутися на ініціативу EASA. Рано чи пізно "Украерорух" усе одно змушений буде пройти сертифікацію на відповідність європейським нормам, то чому не почати її з найзахіднішої області?" – зазначає Москаль.

Нагадаємо, угорський WizzAir може взяти в оренду Ужгородський аеропорт.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme