"Європоліцейські" навчали дніпровських колег методам нейтралізації мітингів

Спочатку використовуються мирні шляхи врегулювання конфліктів, іноді застосовуються силові методи

"Європоліцейські" навчали дніпровських к…

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області, передає Depo.Дніпро.

Під час тренінгу фахівці Консультативної місії Євросоюзу та чеської поліції на практичних прикладах вчили дніпропетровських поліцейських, як під час мітингів використовувати переговори та вступати з протестувальниками у діалог для мирного врегулювання конфліктної ситуації.

Для наочності провести переговори з людьми, які вийшли на мітинг. Дніпропетровські поліцейські пояснили їм, що їх дії не відповідають чинному законодавству та попросили розійтися. Всі, крім однієї людини, погодилися. До порушника правоохоронці були змушені застосувати силові методи.

Така практика була розроблена більше десяти років тому в Німеччині та Швеції, і зараз широко застосовується в країнах ЄС.

"Метод діалогу із натовпом базується на припущенні, що найбільш ефективним способом уникнення насильства є побудова довірливих відносин із громадськістю, а от використання більш жорстких методів припустиме тільки в разі абсолютної необхідності", – підкреслив тренер з питань охорони громадського порядку КМЄС Некулай Опреа.

Дніпро стало наступним містом після Харкова, Хмельницького та Львова, поліцейські якого взяли участь у чотириденному навчанні.

Нагадаємо, що через неодноразове перекриття Слобожанського проспекту мітингувальниками керівник патрульної поліції Дніпра заявив, що поліція буде затримувати мітингувальників за перехід на забороняючий сигнал світлофора та за непокору сигналам регулювальника.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme